Novosti

Ručni AKU program

Ako ste profesionalac u poslu, sigurno imate i veliki broj alata i opreme koje koristite. Pogledamo li alatnicu većine, vidjet ćemo hrpu raznih alata, punjača, baterija, po nešto od raznih brendova gdje je cijena uvjek najdominantnija karakteristika. Ovaj problem je posebno izražen ako imate različite aku alate, pa osim skupih baterija, imate i razne punjače.

Osim što je skupo i neekološki, različiti sistemi alata stvaraju nepotrebnu gužvu.

Stoga ako ste tek na početku ili samo želite obnoviti svoj alat, dobro je za početak odabrati platformu oko koje će te moći kupovati alate. Jedan od najkvalitetnijih programa alata je Flex aku program. Ovaj njemački proizvođač električnih alata vrlo je popularan i među hobi, ali najviše među profesionalnim majstorima. Zahvaljujući stalnom ulaganju u inovacije, kvalitet i gradnju brenda Flex je tako postao sinonim za napredan, moderan, kvalitetan i prije svega dugovječan alat.

Akumulatorski uređaji od 18,0 volti firme FLEX oduševljavaju kod svih vrsta primjena za koje je potreban univerzalno primjenjiv, kompaktan i snažan akumulatorski uređaj za zavrtanje i bušenje. Uz izvanredne vrijednosti radnog učinka, odlikuju se svojom kompaktnom konstrukcijom, najboljom ergonomijom, udobnim rukovanjem i vrlo dugim životnim vijekom.

Usput investirati u alat s LI-ION baterijom je prednost. Razlika, efikasnost i pouzdanost baterije vrijedi svaku uloženu KM. Te baterije imaju mnogo veću “energetsku gustoću” od NiCd i NiMH baterija, što znači da su za isto vrijeme rada dovoljne mnogo manje i lakše baterije. Uz to se i mnogo sporije prazne kada su uskladištene, odnosno neće se tako brzo isprazniti dok se ne koriste. Ove se baterije mogu puniti u bilo kojem trenutku, čak i prije nego što se isprazne, bez utjecaja na njihov kapacitet. Litij-ionske baterije uz to su manje štetne za okolinu od drugih vrsta baterija. Litij-ionska tehnologija ima jasne prednosti, ali je isto tako skuplja od NiCd i NiMH baterija. Struktura koje se koriste u tim baterijama manje su štetne za okolinu od onih u NiCd baterijama, ali se kao otpad i dalje moraju zbrinjavati na odgovarajući način.