Novosti

Flex električni alati i Žirafni program

Kako poručuju iz ove kompanije “Moraš imati dobar alat za dobar posao”. Ova kompanija je jedna od onih koja ulaže mnogo u proizvodnju alata i instrumenata radi olakšavanja raznolikih poslova kojima se čovjek bavi. Pitanje se postavlja, na osnovu prve premise, odnosno rečenice sa početka teksta. Šta su sve dobri alati? Kako ih prepoznati?

I kako uštedeti. Po mišljenjima mnogih, Flex ima rješenje i odgovore za sva ova pitanja.  Za Flex je najbolji proizvođač i najbolji alat onaj koji prati standarde.  

Upravo zbog ovih razloga, i poštovanja ovih procedura i načela, Flex se i postavio kao jedan od vodećih brendova u proizvodnji alata.  Ono što se svakako može izdvojiti kao glavna osobina Flex alata jeste i to da se njihov kvalitet ne ogleda samo u tome kako alat funkcioniše u datom trenutku već i u tome koliko je dug vjek trajanja određenog alata.  Vrlo bitnu stavku kada govorimo o Flex alatima predstavlja i to koliko je alat dobro dizajniran. Flex u svoju proizvodnju uključuje i mišljenja mnogih dizajnera te se njihov rad u velikoj mjeri uvažava. 

Dakle, industrijski dizajn jedna je od osnova dobrog poslovanja Flex kompanije. Osim dizajna u smislu estetike mnogo se obraća pažnje i na to kakav je dizajn određenog alata u pogledu ergonomije. Naravno da je funkcionalnost najbitnija ali je vrlo bitno i to koliko su određeni uređaji laki za korištenje i koliko su na kraju izdržljivi. Flex alati su alati koji prate sve savremene standarde pa se o njima može govoriti i kroz prizmu raznih sertifikata. 

Bitno je reći da je ova kompanija nosilac EN ISO 9001 sertifikata za bezbednost prilikom korištenja. Osim toga Flex alati su veoma visoko kvalifikovani u svetu pa se njihova priča ne završava samo u zemlji proizvodnje već i po čitavom svjetu. Flex je konstantan na tržištu i veoma često je u konkurenciji najboljih alata. Flex se svakako trudi da mišljenja svojih korisnika i dugogodišnje iskustvo ugradi u nove proizvode  ukoliko su u pitanu progresivne ideje.

Jedno od tih alata iz grupe su i Žirafe , ili brusilice za zid. To su alati koji služe za šmirglanje betona i zidova. Žirafa je mašina koja se uglavnom koristi sa usisivačem. Skoro sve brusilice za zid imaju priključak za usisivač koji im omogućava povjezivanje i tim postižu mnogo manje prašine. Brusilice za zid se pretežno koriste u završnoj obradi. Cenovni rang žirafa govori o njihovom kvalitetu. Naravno uz žirafu se koristi i odgovarajući usisivač, a treba i kompresorom izduvati motor od prašine koja je izuzetno agresivna. Vrlo bitna stvar kod odabira Žirafe je kako balansira u radu. Vjelika je razlika u balansu odnosno težištu štapa zbog položaja motora i njegove težine. Neuporedivo je laše raditi ako je težište štapa u donjij zoni. Čista fizika i zakon poluge. Kod profesionalnih žirafa kvalitet i rješenje prenosa obrtnog momenta ih izdavaja od jeftinijih ili hobi aparata na kojima ga motor direktno prenosi na tanjir.

Jedna od najboljih odnosa težine i kvaliteta je Flex Giraffe GE 5 /GE 5 R

Težina žirafe je samo 3,9 kg – najlakša na tržištu

  • Jednostavno vođenje
  • Optimalna ravnoteža izmedju motora i brusne glave 
  • Pouzdan prenos snage-velika fleksibilnost zahvaljujući pogonskom vratilu

Tehničke karakteristike GE 5 / GE 5 R 

  • Prečnik diska – 225 mm
  • Broj obrtaja 1100-1650o/min
  • Ulazna snaga 270 Watt
  • Ugao pomjeranja glave 100
  • Dužina 1520 mm
  • Težina 3,9 kg